Modular Nixie Clock Rev3 keeps restarting

More
1 month 2 weeks ago #10501 by Ty_Eeberfest
Finished product is looking good! I'm glad the clock is finally working right and I appreciate your sticking with the "long distance" troubleshooting and following up.

I'm not sure what to think about the failing IRF-640s but yes, the change from 840 to 640 is certainly suspect. I think I will do a little bit of research this weekend into what MOSFETs might be available now that are sturdier and have ultra-low Vsd (and that don't cost a fortune!).

Look into it later when the dust is clearing off the crater.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #10511 by MikeS
I used Infineon IPP50R380s in mine with good success. 500 V, 350 mOhm, 2.5 Vgs. Less than a buck in small quantities (about the same as IRF640).
The following user(s) said Thank You: Ty_Eeberfest

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 4 days ago #10559 by jjansen

Ian wrote: That intrigues me. I see no reason why replacing the MOSFET should have solved the problem. Do you still by any chance have the faulty MOSFET? If so, I'd like to investigate it. Perhaps it has a gate problem... I really don't know...

Where you able to investigate the problem of the MOSFET?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: AccutronTy_EeberfestIan
Time to create page: 0.185 seconds

Search

Tube Suppliers

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com