Rev 3 Modular Nixie Clock - IN-14 tubes - now working

More
2 weeks 3 days ago #11509 by Ian
If you have the HV voltage, then the hardest part is done.

Please take a photo of the component side of the board. The things I would be looking for are:
- K155 inserted correctly
- Anode resistors inserted correctly
- Optos inserted correctly

So, basically, what Ty already said.

If everything is right, I'd suggest to take another look at the soldering on the K155ID1. If that looks OK, then we can pop it out and do some jumpering on the pins of the socket. Jumper from GND to pins 9-16 of the K155 - something should light up: it might be garbled, but we should see some action somewhere.

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 3 days ago #11511 by t1513
Thank you gents, it appears I have not yet completed all the steps necessary for the tubes to light up.

As I have already said, I have followed the guide step by step, and at page 21 it says test the tubes - it DOES NOT say anything about having to install the anode or cathode control curcuits (which are in the following pages) before doing this...back to the workbench for me then, sorry to have wasted your time.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 3 days ago #11513 by Ty_Eeberfest
Hmmm, you have a valid point there. That part of the manual seems like it needs some editing. It has you testing the NeoPixels before the headers and pins are installed and testing the tubes with no driver circuitry installed. Neither of those is going to work out very well.

Look into it later when the dust is clearing off the crater.
The following user(s) said Thank You: t1513

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 3 days ago #11515 by t1513
Agreed, now you can understand my confusion :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 3 days ago #11516 by Ian
I will fix it and report back when it is done - I'm out of the office at the moment, but it should not take me long once I am back at the desk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 18 hours ago #11520 by t1513
It lives :)




I found another couple of errors in the construction guide though...page 27 - Parts List WiFi module

Q7 & Q8 - BSS138 (do not exist, so assuming this should be Q5 & Q6)
P1 - 2x4 Female Header Socket (this should be P2)
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Ian

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: AccutronTy_EeberfestIan
Time to create page: 0.178 seconds

Search

Tube Suppliers

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com